Marianne Schutten is niet langer verbonden aan deze website en er zullen geen verdere updates meer worden geplaatst.

Authentiek en Krachtig spreken voor groepen

Marianne SchuttenLeiderschapscoach en –trainer

∗∗ Masterclass voor managers – 27 oktober 2016 ∗∗

 

auth_logo_copy

Hoe je authentiek en ontspannen presenteert waardoor je

krachtig en overtuigend bent voor je luisteraars.

 

Ben je directeur of manager die vaker voor groepen spreekt of wil je dit gaan doen en…

…je ervaart veel spanning, wat jou in de weg zit om je boodschap goed over te brengen?

…je hebt niet het idee dat er naar je verhaal wordt geluisterd, dat het goed overkomt en impact heeft?

…je hebt het gevoel dat je in een rol stapt als je presenteert? Je herkent je zelf niet meer?

…je bent niet tevreden met jezelf als je voor publiek staat?

…je leert de presentatie uit je hoofd omdat je bang bent voor als je-het-even-niet-meer-weet?

…je kunt wel presenteren als je je kunt voorbereiden, maar je schiet in de stress als je de vraag krijgt om direct, spontaan iets te vertellen aan een groep?

Authentiek en krachtig presenteren is belangrijk voor je overtuigingskracht als manager. Je toehoorders geloven je eerder en geven je eerder hun vertrouwen als je open en met gemak spreekt. Of die toehoorders nu bestaan uit je team, alle medewerkers in je bedrijf, je collega-leidinggevenden of de directie. Als je authentiek, ontspannen en met impact spreekt zijn je presentaties en speeches boeiender, overtuigender en effectiever.

Echter, spreken voor een groep is voor bijna iedereen iets waar een bepaalde spanning of onzekerheid bij hoort. Je bent echt geen uitzondering. Ook niet als manager bent.

Om die spanning de baas te zijn heeft meer dan 90% van iedereen die voor groepen spreekt zichzelf iets aangeleerd. Bewust en nog vaker onbewust.

Misschien heb je al wel eens wat geprobeerd om met meer gemak en authenticiteit te presenteren. Veel managers leren presentatie vaardigheden of doen ontspanningsoefeningen. Ook gaan ze van alles positief ‘wegdenken’ [“doe niet zo gek, zo erg is het niet”] of proberen een goede spreker na te doen. 

Dit biedt geen echte oplossing, omdat je dan voorbijgaat aan de basis. Onmisbaar voor elke spreker is namelijk…het ontwikkelen van een zijnskwaliteit voor groepen. Of het nu in een presentatie, vergadering of project-overleg is… de kern van authentieke en krachtige communicatie ligt in het hebben van een zijnskwaliteit voor groepen.

Het gevolg van die zijnskwaliteit is dat je echt in contact bent met je toehoorders. Dat je relatiegericht communiceert. Je wordt eerder geloofd en je hebt meer invloed als manager als jouw toehoorders eerst op onbewust niveau ‘JA’ tegen jou zeggen. Iedereen heeft deze ‘klik’ of ‘verbinding’ eerst nodig om je inhoudelijke verhaal en rationele argumenten te kunnen horen.

dreamstime_xs_50765686In deze masterclass leer je hoe je op de meest moeiteloze manier dit hoogwaardige contact laat ontstaan. Dit ‘JA’ of dit ‘vertrouwen’ krijg je makkelijker als je op een authentieke en congruente manier presenteert.

Als je je die zijnskwaliteit eigen maakt, ligt er een weg voor je open om als jezelf met meer gemak en impact te kunnen spreken en presenteren.

Gebaseerd op het werk van één van mijn leermeesters, Lee Glickstein (Speaking Circles® International) reik ik je op deze ééndaagse de setting en de handvaten om je die kwaliteit eigen te maken. 

Je leert in één dag hoe je die onmisbare zijnskwaliteit ontwikkelt zodat je krachtig, met gemak en natuurlijk kunt spreken voor groepen. Zodat je authentiek en verbindend bent waardoor jij en je verhaal goed overkomen en impact hebben. Het maakt niet uit of je een beginnende spreker bent of al vaak presentaties hebt gegeven. De methode werpt voor elke manager zijn vruchten af. Ook voor jou.

Verder ontdek je tijdens de Masterclass de kracht van storytelling. Je ondervindt aan den lijve hoe belangrijk authenticiteit is voor je overtuigingskracht. En je leert je persoonlijke bagage te gebruiken als inspiratiebron voor presentaties.

Je leert o.a

  • Hoe je die onmisbare ‘sprekers-zijnskwaliteit’ ontwikkelt
  • Hoe je meer ontspannen en zelfverzekerd kunt spreken voor groepen
  • Hoe je authentiek, krachtig, overtuigend en aantrekkelijk kan zijn voor je publiek (en het antwoord zal je verrassen)
  • Hoe je open en met gemak voor kleine en grote groepen kunt staan
  • Hoe je overmatig en gedetailleerd voorbereiden kunt loslaten en toch ontspannen en met vertrouwen kunt presenteren
  • Hoe je stiltes krachtig kunt gebruiken in je presentatie
  • Hoe je storytelling kunt gebruiken zodat je presentatie meer impact heeft
  • En nog veel meer…

Voor wie is deze masterclass geschikt? Voor directeuren en managers die echt willen gaan voor authentiek en krachtig presenteren. Voor zowel ervaren als onervaren sprekers. Ervaren sprekers die willen  ontdekken wat relatiegericht communiceren kan opleveren en daarom bereid zijn ook verder te gaan dan de oppervlakte en de buitenkant. Voor onervaren sprekers die meer vertrouwen willen opbouwen en willen ontdekken hoe ze krachtig en authentiek kunnen spreken voor een groep. 

dreamstime_xs_37222205Voorbereiding niet nodig, kom gewoon als jezelf. Het is een Masterclass die niet gaat over de inhoud van je presentatie, maar puur gaat over jou als persoon voor een groep. Er is veel zorg om de veiligheid te waarborgen tijdens deze dag wat maakt dat je in een setting zult zijn die jou optimaal en exclusief de mogelijkheid biedt om helemaal jezelf te zijn voor een groep.

Hoe zit het dan met Powerpoint en Prezi? Dit zijn krachtige hulpmiddelen bij presentaties. Echter, als je ze niet goed gebruikt kunnen ze ook de interactie met je publiek belemmeren. Het is nog overtuigender als je zonder hulpmiddelen en met gemak, eigenheid en verbinding je verhaal vertelt aan collega’s of medewerkers. Dat is wat je leert tijdens deze masterclass.

In deze masterclass gaat het bovenal om ervaren, doen en toepassen. Je krijgt geen dikke mappen theorie mee naar huis, wel een grote rugzak vol met nieuwe, waardevolle, unieke inzichten, ervaringen en technieken die je direct kunt gebruiken bij al je toekomstige presentaties en speeches.

Voor wie niet? Deze masterclass is niet geschikt voor managers die snel in een dagje tips & trics willen om -alles waar ze een hekel aan hebben met presenteren- weg te toveren. Mijn uitgangspunt is: ‘Er is geen quick-fix…..maar er is wel een kortste route.’ Deze route bied ik je aan, maar als je niet bereid bent tot ontdekkingen doen aan jezelf, raad ik je aan niet deel te nemen. Echt leiderschap vinden in het spreken gaat naar mijn idee niet zonder.

Ervaringen: 

Het werkt! Vanaf nu presenteer ik op een hele andere manier…vanuit ontspannenheid en met veel meer gemak. Ik raad het aan voor iedereen die rust zoekt in presenteren.
Joost de Korte, Groupmanager ICT
Een aanrader! Ik ben heb ik korte tijd een groot deel van mijn spanning weten te overwinnen. De intensiteit wordt stapje voor stapje opgebouwd en is heel effectief. Corina Evers, Bedrijfseigenaar Je leert om vanuit je eigen kracht aanwezig te zijn. Dat is sterker en krachtiger dan wanneer je allerlei trucjes toepast. Johanna Smet, Business Unit Manager 
Heel interessant en voor mij een enorme verrijking. Ik sta met meer gemak, vertrouwen en in verbinding met anderen voor een groep. Allard Heven, Interimdirecteur 
Het meest waardevol vond ik de ontdekking dat als je helemaal aanwezig bent en verbinding maakt met de ander, en ondanks spanning en onzekerheid, dat de woorden dan als vanzelf gaan stromen. Een aanrader!
Yvette van den Berg, Teammanager 

Deze masterclass wordt gegeven door Marianne Schutten

17Marianne is leiderschaps- en presentatiecoach, trainer en spreker en helpt leidinggevenden inspirerend en succesvol leidinggeven. Ze heeft jarenlang in verschillende leidinggevende functies en als HR directeur in het bedrijfsleven gewerkt. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en opgeleid in Psychologisch Kapitaalmanagement aan de Erasmus academie.

Marianne is gecertificeerd coach met hart en ziel®, gecertificeerd Master Facilitator, gecertificeerd Speaking Circles® facilitator en opgeleid Presentatie Coach. Ze heeft inmiddels honderden leidinggevenden geholpen met haar workshops, tips, trainingen en vernieuwende inzichten.

Zelf heeft ze veel als leidinggevende met vallen en opstaan geleerd. Daarom kenmerken aan programma’s zich door praktische toepasbaarheid in combinatie met bewezen strategieën en de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Praktische informatie:

De masterclass vindt plaats op 27 oktober 2016 van 9.30 tot 17.00 uur, op een prachtige locatie op de Veluwe. De dag is inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch.

Investering:

De investering in deze masterclass is €575,- excl BTW. Als je je aanmeldt vòòr 7 oktober dan kun je profiteren van een eenmalige introductiedeal. Je betaalt dan geen €575,- maar slechts €375,- (inclusief koffie, thee en een uitgebreide lunch. En inclusief een persoonlijke USB stick met eigen video-opnamen). Let op: het aantal plekken op deze masterclass is zeer beperkt en vol = vol. Wacht daarom niet met aanmelden. 

Verder is inbegrepen:

  • een intensieve, interactieve training in een kleine groep
  • ruime ‘podium’-tijd om te leren spreken

Bonus: Presentatie Make-Over VIP sessie – t.w.v. €495,- [Let op: alléén voor de eerste 3 inschrijvingen] 

Behoor je bij de eerste 3 inschrijvingen voor de Masterclass, dan ontvang je een super waardevolle persoonlijke Presentatie Make-Over VIP sessie als bonus [twv €495,-]!

In de eerste 2 maanden na de Masterclass wordt op een datum die jou schikt deze sessie ingepland. Op mijn coach locatie in Eemnes nemen we in een sessie van 2 uur alle facetten van je (nieuwe of bestaande) presentatie door: verhaallijn, structuur, presentatie skills, non-verbale communicatie en spanningsniveau. Dit alles om meer impact te maken met je presentatie en zelfverzekerd het podium te pakken.

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden voor deze masterclass via de inschrijfknop. De groep wordt zorgvuldig samengesteld daarom volgt na aanmelding een telefonisch intakegesprek. Dit gesprek is om te bepalen of de masterclass echt aansluit bij jouw wensen en behoeften als het gaat om spreken voor groepen. Is dit intakegesprek positief dan ontvang je een definitieve bevestiging van je deelname.   INSCHRIJVEN 

Garantieregeling:

Ik wil dat je een superervaring gaat krijgen tijdens de masterclass en heel tevreden bent! Mocht je merken dat de dag toch niet aansluit bij je behoeften, kun je aan het eind van de ochtend (vóór de lunch) alsnog besluiten te stoppen. Je meldt dit meteen bij mij, je levert alle materialen in en vertrekt dan vóór de lunch. Je krijgt dan al je tot dan toe betaalde cursusgeld terug uitgezonderd € 59,- euro administratiekosten.

P.S. 1) Twijfel je of deze masterclass iets voor jou kan zijn, neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord je vragen graag.

P.S. 2) Het is voor het eerst dat deze masterclass wordt aangeboden in groepsverband voor directeuren en managers in het hoger kader. Tot op heden was dit alleen beschikbaar voor 1op1 coachklanten.

P.S. 3) Wat je in deze masterclass leert, leer je niet op een andere plek en staat ook in geen enkel boek beschreven.

 

css.php