1132 0171 150x150 Marianne SchuttenMaak kennis met Marianne Schutten

 

Als je met mij in zee gaat, wil je natuurlijk wel weten wie ik ben. Daarom heb ik mijzelf voor het gemak geïnterviewd. Ik begin gelijk met de laatste vraag. Dat is namelijk de belangrijkste en als ik die helemaal onderaan zet, dan leest de helft ‘m niet:). Dat zou zonde zijn. Vandaar:

Wat wil je iedereen aanraden die succesvol wil zijn als manager?

‘Outstanding managers go out of the way to boost the self esteem of their personnel. If people believe in themselves, it is amazing what they can accomplish.’

Ken als manager de sleutels tot het vergroten van bevlogenheid bij je werknemers èn zet die sleutels in. Je boort dan een enorme bron van menselijk potentieel aan. Je succes als manager hangt namelijk af van de bevlogenheid van je medewerkers. En dat zijn medewerkers die zich uitgedaagd, enthousiast, empowered en erkend voelen.

* Het citaat is van Sam Walton, oprichter van de succesvolle amerikaanse supermarktketen Walmart

Wat is jouw visie op het sturen op bevlogenheid in bedrijven?

Ik geloof dat het kunnen sturen op bevlogenheid bij medewerkers een must is voor managers. Een bevlogen werknemer is productiever, verzuimt minder, zet een stapje extra voor het team, voelt zich verbonden met de organisatie en levert betere service aan klanten. Bevlogen medewerkers kunnen het verschil maken in het succes of falen van een team of een bedrijf. Kunnen sturen op bevlogenheid is dus van levensbelang.

Wie niet stuurt op bevlogenheid, laat echt talloze kansen liggen. In een zwak economische klimaat wil je alle zeilen bijzetten. Het hebben van niet bevlogen en niet betrokken medewerkers kost klanten en omzet. In de huidige arbeidsmarkt waar het talent steeds schaarser wordt heeft het sturen op bevlogenheid een hele sterke aantrekkingskracht op jonge, talentvolle werknemers. Niet sturen op bevlogenheid kost getalenteerd personeel.

Wat is jouw achtergrond?

Ik ben ruim 16 jaar werkzaam binnen het HRM vak en heb organisatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Daarnaast heb ik een engelse graad in Human Resource Management. Ik heb verschillende functies bekleed waaronder die van directeur, leidinggevende, manager, adviseur, coach, consultant en trainer. In verschillende branches waaronder retail, FMCG & industrie. In de afgelopen jaren heb ik succesvolle resultaten behaald in het vergroten van bevlogenheid in organisaties en teams. En heb veel kennis vergaard over het sturen op bevlogenheid.

In mijn werk zie ik dat managers soms moeite hebben het beste uit hun mensen te halen. Heb jij dat ook? Je verlangt naar bevlogen personeel dat het beste van zichzelf geeft, net even dat stapje extra zet en uitstekende klantenservice verleent. Maar je worstelt soms om dit echt voor elkaar te krijgen. Je hoeft geen genoegen te nemen met worstelingen. Echt, elke manager kan het leren. Het belangrijkste is, dat je het ook echt wilt. Dat je het belang ervan inziet, voor jezelf, je team en je bedrijf.

Meer weten over wat Employee Dynamics voor je kan doen?

 

btn viewmy 160x33 Marianne Schutten

 

Lees hier testimonials van mijn werk