Marianne Schutten is niet langer verbonden aan deze website en er zullen geen verdere updates meer worden geplaatst.

Je Allerlaatste Feedbacktraining!

Marianne SchuttenLeiderschapscoach en –trainer

We weten allemaal hoe goede feedback zou moeten klinken

De meeste leidinggevenden weten hoe goede feedback zou moeten klinken, hoe het eruit zou moeten zien en hoe het zou moeten voelen. In theorie dan.

Maar in de praktijk blijkt dat ze toch vaak een (of meer) van deze dingen doen:

  • Dagen of soms weken kauwen op de feedback die ze zouden moeten geven.
  • Om de hete brei heen draaien en niet het échte probleem benoemen in de hoop dat de medewerker het wel snapt.
  • Onbedoeld de relatie op scherp zetten terwijl ze juist proberen om problemen op te lossen.
  • Lastige feedback gesprekken vermijden in de hoop dat het vanzelf wel overgaat.

Waarom deinzen we terug voor lastige feedbackgesprekken?

Feedback is iets goeds. Voor managers. En voor medewerkers. Maar in de praktijk blijkt dat alleen het weten dat feedback tijdig en nuttig moet zijn niet genoeg is om het ook daadwerkelijk te doen.

Wat houdt managers dan tegen? Wetenschappelijk onderzoek op neurologisch gebied geeft inzicht. Feedback, zowel geven als ontvangen, laat bij ons diepgewortelde alarmbellen rinkelen. Waardoor we geneigd zijn feedback te mijden.

Feedback vanuit een ander perspectief

Je Allerlaatste Feedbacktraining! tackelt feedback vanuit een heel ander perspectief. Deelnemers krijgen inzicht waarom we, als mens, zo’n diepe weerstand hebben tegen feedback en hoe je die weerstand kunt verminderen. Zodat lastige feedbackgesprekken een heel stuk minder lastig zijn.

Ze leren feedback geven op een heldere en effectieve manier zodat het motivatie verhoogt, ontwikkeling stimuleert en prestaties verbetert.

En we gaan nog een stapje verder. Feedback heeft alleen écht effect op motivatie en prestaties als het vaak wordt gegeven. Als het een gewoonte is om feedback te geven. In de training werken we daarom aan het creëren van nieuwe feedbackgewoontes als basis voor een gezonde feedbackcultuur in de organisatie en/of het team.

En verder

Een programma van 16 weken startend met de 1-daagse training. 16 weken lang krijgen deelnemers korte opdrachten, extra informatie en teasers zodat het momentum van de training wordt vastgehouden en het leren wordt versterkt.

Stel je voor dat

Stel je voor dat je managers lastige feedback gesprekken niet langer mijden maar juist leren hoe ze op een empathische manier effectieve feedback geven. En veel minder wollig en vaag maar juist helder, nuttig en op regelmatige basis. Als dat iets is wat je aanspreekt, dan is dit programma iets voor jouw organisatie.

Dit programma is geschikt voor alle niveau managers en beschikbaar voor groepen van 12 tot 24 deelnemers.

Nieuwsgierig?

Neem contact op voor een gratis strategiegesprek om te bepalen of dit programma jouw bedrijfsdoelstellingen ondersteunt.

jea_copy bijgesneden

DOWNLOAD HIER DE PROGRAMMABESCHRIJVING


css.php