Marianne Schutten is niet langer verbonden aan deze website en er zullen geen verdere updates meer worden geplaatst.

Positief Leidinggeven

Marianne SchuttenLeiderschapscoach en –trainer

Je hebt het niet persé nodig om leiding te kunnen geven. Maar wel als je succesvol wilt leidinggeven gedurende een langere periode. Wat je dan absoluut nodig hebt is een positieve houding.

Met een positieve houding bedoel ik een positieve kijk op de toekomst, de verwachting dat er over het algemeen goede dingen gebeuren. En zelfs als die dingen niet gebeuren dat er dan iets goeds te vinden is in de uitdagingen die er zijn.

Het betekent niet dat je een tjakka!-stuiterbal hoeft te zijn en altijd alle problemen negeert en denkt dat zo’n houding je door alles heen helpt.

Wat het wel betekent is een gezond optimisme voor de toekomst van je team, jezelf en het leven in het algemeen. En dat uit zich in je acties en je gedrag.

Er zijn 3 belangrijke redenen waarom het hebben van een positieve houding belangrijk is:

1. Positiviteit heeft aantrekkingskracht

Bedenk eens bij wie je het liefst in de buurt bent. Welke personen hebben een aantrekkingskracht op je? Zijn ze overwegend positief of negatief? Wil je graag bij mensen zijn die aanmoedigen, proactief en positief zijn of bij mensen die zich richten op het negatieve en een alles-is-kommer-en-kwel houding hebben?

De kans is groot dat je voor het positieve kiest. Een positieve houding heeft namelijk een enorme aantrekkingskracht op anderen. Energie trekt energie aan.

2. Alles draait om energie

Als je leiding geeft draait alles om energie. De energie jij naar je werk brengt wordt gezien door je teamleden. Jouw houding draagt bij aan de energie die je aan je team toevoegt.  

Als je geen positieve, ondersteunende en aanmoedigende gedachtes en acties in je team stopt dan zullen je teamleden ook niet geneigd zijn dat te doen. Die energie moet jij er als leidinggevende in stoppen.  

3. Positiviteit creëert productiviteit

Ben je productiever in een negatieve of in een positieve omgeving? In welke omgeving ben je creatiever en meer gemotiveerd om dingen voor elkaar te krijgen? Mensen krijgen meer gedaan in een positieve omgeving.

Enthousiasme is besmettelijk en iemand moet die energie in een team of afdeling brengen om het te laten groeien. Positieve energie ontstaat vaak niet automatisch, iemand moet het opstarten. En als leidinggevende is het van belang dat je daarin voorop gaat.  

Vond je dit interessant en wil je meer tips ontvangen? Vul hieronder je gegevens in en je krijgt 1 keer gratis per week praktische leiderschapstips in je mailbox. Bovendien ontvang je gratis het e-rapport: 5 onmisbare prioriteiten voor succesvol en inspirerend leidinggeven. 
 
E-mail:
Voornaam:
 
 

Jouw reactie op Positief Leidinggeven

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


css.php